روماتیسم چشمی چیست؟ | انواع روماتیسم چشم

روماتیسم چشمی چیست؟

روماتیسم چشمی چیست؟

در این مقاله قصد داریم تا به این سوال (روماتیسم چشمی چیست؟) پاسخ دهیم و شما را با این بیماری اشنا کنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید. روماتیسم چشمی که با نام یووئیت هم شناخته می شود نوعی التهاب چشمی است که بر لایه میانی بافت داخل دیواره چشم اثر می‌ گذارد. علائم این بیماری اغلب ناگهانی بروز می‌ کنند و سریع بدتر می‌ شوند. این بیماری یک یا هر دو چشم را درگیر می‌ کند و لایه‌ ای از چشم به‌ نام یووه‌آ را تحت‌تأثیر قرار می ‌دهد. ممکن است این بیماری مرتبط با التهاب سایر قسمت‌ های چشم هم باشد و مدتی کوتاه یا طولانی طول بکشد. روماتیسم چشمی نوعی بیماری جدی است و می‌تواند قدرت بینایی فرد را برای همیشه از بین ببرد. به‌ همین دلیل تشخیص و درمان هرچه‌ زودتر یووئیت و التهاب چشمی مهم است و کمک می کند تا فرد دچار از دست دادن بینایی نگردد. (اپتومتری در اسلامشهر)

علت روماتیسم چشمی

تا کنون علت دقیق این عارضه مشخص نشده و می‌توان آن را نوعی بیماری خود ایمنی در نظر گرفت که روی یک یا هر دو چشم اثر می‌ گذارد. اگر علت این بیماری قابل‌تشخیص باشد، احتمالا یکی از این موارد زیر خواهد بود:

  1. روماتیسم مفصلی
  2. زونا
  3. سفلیس
  4. سل
  5. خراش گربه
  6. توکسوپلاسموز
  7. عوارض جانبی داروها

دلایل زیادی برای بروز این بیماری می تواند وجود داشته باشد اما تا کنون پزشکان دلیل قطعی برای بروز این بیماری پیدا نکرده اند. این بیماری بیشتر در کودکان شایع است در نتیجه خانواده ها باید مراقبت باشند تا کودکان آنها به این بیماری دچار نشوند و یا به سرعت مورد درمان قرار بگیرند.

انواع روماتیسم چشمی

روماتیسم چشمی انواع مختلفی دارد که هر کدام دارای علائم و راه درمانی هستند، از نمونه های مختلف این بیماری که برخی افراد به آنها دچار هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. یووئیت قدامی؛ در این نمونه اصولا داخل قسمت جلویی چشم و چشم مژگانی التهاب به وجود می آید. یووئیت قدامی التهاب عنبیه نیز نامیده می‌ شود و رایج‌ ترین نوع روماتیسم چشمی است.
  2. یووئیت میانی؛ در این نوع بیماری همواره شبکیه و رگ‌ های خونی که پشت عدسی قرار دارند و همچنین ژل داخل مرکز چشم که زجاجیه نام دارد تحت ‌تأثیر التهاب قرار می‌ گیرد.
  3. یووئیت خلفی؛ این بیماری لایه داخل پشت چشم، یعنی شبکیه یا مشیمیه را درگیر می‌ کند.
  4. پان یووئیت؛ زمانی که روماتیسم چشمی شدید باشد، تمام لایه‌های یووه‌آ ملتهب می ‌شوند.

اصولا نمونه اول و دوم بهتر قابل درمان هستند و با دارو می توان آنها را برطرف نمود اما زمانی که بیماری پیشرفت می کند دید را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث می شود تا فرد بینایی خود را از دست بدهد، پس سعی کنید در همان مراحل ابتدایی بیماری به درمان آن بپردازید.

روماتیسم چشمی چیست؟

کلینیک نوربخش بهترین و مجهزترین مرکز چشم پزشکی در اسلامشهر

علائم روماتیسم چشمی چیست؟

روماتیسم چشمی دارای علائم مختلفی هم می باشد که بسته به شدت بیماری این علائم در افراد کم و زیاد خواهند شد. از اصلی ترین علائم این بیماری که همه با آنها درگیر هستند می توان موارد زیر را معرفی کرد:

  1. قرمزی چشم
  2. درد چشم
  3. حساسیت به نور
  4. تاری دید
  5. وجود نقاط تاریک و شناور در میدان دید فرد
  6. کاهش قدرت بینایی

 علائم روماتیسم چشمی ممکن است ناگهانی بروز کنند و سریع بدتر شوند، اما گاهی هم به‌تدریج شدت می‌ گیرند. این علائم ممکن است یک یا هر دو چشم را درگیر کنند. حتی گاهی این بیماری هیچ علائمی ندارد و نشانه‌ های آن فقط در آزمایش روماتیسم چشمی مشخص می‌ شوند. با شناخت و اطلاع دقیق از این علائم می توان سریع تر به چشم پزشک مراجعه کرد اما در کل هر چند مدت یکبار به چشم پزشک مراجعه کنید و چشم های خود را مورد معاینه قرار بدهید.

روش تشخیص روماتیسم چشم

برای تشخیص بیماری روماتیسم چشمی همواره راه های مختلفی وجود دارد در ابتدا هنگام شک به بیماری چشم پزشک سوابق بیماری های شما را مورد بررسی قرار می دهد، برای شما آزمایش روماتیسم چشمی می نویسد تا انجام بدهید،  سنجش قدرت بینایی افراد، واکنش مردمک ها به نور بررسی می شود، معاینه تونومتری یا همان فشارسنجی داخل چشم، معاینه اسلیت لمپ، عکس رنگی از داخل چشم، توموگرافی، آنژیوگرافی، آزمایش خون، بررسی مایع زجاجیه و زلالیه، رادیوگرافی و سی تی اسکن و ام آر آی و….

لازم به ذکر است که با روش های گفته شده می توان به راحتی این بیماری را شناسایی کرد و سپس متناسب با شدت بیماری آن را مورد درمان قرار داد تا پیشرفت بیشتری نکند و منجر به از دست دادن بینایی فرد نگردد.(جراحی لیزیک در اسلامشهر)

روش های درمان روماتیسم چشم

برای درمان روماتیسم چشم همواره راه های مختلفی وجود دارد که اصولا چشم پزشکان براساس شدت بیماری از آنها استفاده می کنند تا بتوانند به سرعت بیماری افراد را درمان نمایند. از بهترین روش های درمان بیماری روماتیسم چشمی می توان موارد زیر را نام برد:

  1. تجویز آنتی بیوتیک و دارو های ضد ویروسی مخصوص چشم
  2. تجویز دارو های سرکوبگر سیستم ایمنی بدن، اصولا این دارو ها در شرایطی استفاده می‌ شوند که نشانه ‌ها بسیار شدید باشد و خطر از دست رفتن بینایی برای فرد وجود داشته باشد.
  3. تجویز دارو های کورتیکواستروئید؛ این گروه از دارو ها شامل قطره چشمی برای روماتیسم، قرص یا دارو های تزریقی می ‌شود.
  4. قطره های چشمی
  5. قرص و دارو خوراکی
  6. درمان عفونت‌های چشمی

اصولا چشم پزشکان تا حد ممکن از این روش ها برای درمان استفاده می کنند اما در صورتی که بیماری با دارو درمان نشد چشم پزشک از جراحی نیز استفاده می کند تا فرد بینایی خود را از دست ندهد.

عوارض روماتیسم چشمی چیست؟

روماتیسم چشمی برای افراد عوارض زیادی را به همراه دارند به همین دلیل توصیه شده که افراد در صورت مواجه شدن با علائم اولیه این بیماری همواره به درمان سریع آن بپردازند، از مهمترین عوارض روماتیسم چشمی می توان موارد زیر را شرح داد:

  • ادم ماکولا برای افراد به همراه دارد که با تورم لکه زرد شبکیه هم شناخته می شود.
  • خراشیدگی شبکیه
  • آب سیاه
  • آب مروارید
  • آسیب به عصب بینایی
  • جداشدگی پرده شبکیه
  • از بین رفتن همیشگی قدرت بینایی

با وجود این عوارض به افراد توصیه شده تا این بیماری خطرناک را در همان دوران ابتدایی ابتلا به سرعت درمان نمایید تا به نابینایی مبتلا نشوید و بتوانید بهتر درمان شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *