مراقبت های بعد از لیزر شبکیه چشم

نکاتی مهم بعد از لیزر چشم

نکاتی مهم بعد از لیزر چشم

مراقبت های بعد از لیزر شبکیه چشم اهمیت زیادی در بهبود بیماری چشمی دارند، امروزه برای درمان بسیاری از بیماری های شبکیه از لیزر استفاده می کنند که بهترین عملکرد را از خود نشان داده است، مراقبت های بعد از لیزر شبکیه باید به خوبی مورد توجه قرار بگیرند، این مراقبت ها عبارتند از:

  1. از شستشوی صورت تا چند روز دوری کنید.
  2. از دوش گرفتن بپرهیزید.
  3. استراحت کافی داشته باشید.
  4. چشم ها را خسته نکنید.
  5. از برخورد نور خورشید به چشم جلوگیری کنید.
  6. دارو ها را به موقع مصرف کنید.
  7. قطره های تجویز شده را در تایم مشخص استفاده نمایید.
  8. از مالش چشم خودداری کنید.

با انجام مراقبت های گفته شده و توجه کردن به آنها می توانید عملی موفقیت آمیز داشته باشید و از بروز عوارض جلوگیری کنید. یکی از توصیه های مهم پزشکان برای مراقبت از چشم ها بعد از عمل لیزر این است که تا حدودا یک هفته اصلا به تلفن همراه و تلویزیون نگاه نکنید، از نگاه کردن مستقیم در نور های مختلف خودداری کنید، با رعایت کردن این نکات کمتر دچار سوزش چشم می شوید و می توانید سلامت چشمان خود را به صورت کامل به دست بیاورید.

عوارض لیزر شبکیه چشم

لیزر شبکیه چشم به همان اندازه که می تواند مفید باشد و شما را از بیماری های چشمی نجات بدهد ممکن است عوارضی هم داشته باشد که این عوارض در همه افراد یکسان نیستند و ممکن است در برخی افراد کمتر و یا در برخی دیگر بیشتر خود را نشان بدهند. از عوارض لیزر چشم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. وجود مشکل دید در رانندگی در شب
  2. احساس خستگی در چشم
  3. تاری دید
  4. خشکی چشم
  5. حساسیت به نور
  6. بازگشت عیوب انکساری
  7. ایجاد آستیگماتیسم

بسیاری عوارض دیگر هم ممکن است لیزر کردن چشم به وجود بیاورد که البته ناگفته نماند که برخی عوارض زودگذر هستند و پس از چند روز از بین می روند. عوارض زودگذر با کمپرس سرد، مصرف قطره ها، و مصرف دارو پس از چند روز کاهش و بهبود پیدا می کنند اما اگر درد و سوزش و غیره شما بیشتر ازحد معمول بود باید سریع به پزشک مراجعه کنید تا شما را مورد درمان قرار بدهد. لازم به ذکر است که هر چه مراقبت شما از چشم ها بیشتر و دقیق تر باشد همواره عوارض هم کمتر خواهند بود پس به مراقبت ها بیشتر توجه کنید.

انواع لیزر شبکیه چشم

انواع لیزر شبکیه وجود دارد که از نظر عملکرد. و نوع فعالیت و بسیاری موارد دیگر با هم متفاوت هستند، از انواع لیزر شبکیه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. فتوکوآگولاسیون لیزری شبکیه یک درمان کم تهاجم است که برای بستن یا از بین بردن رگ های خونی موجود در شبکیه استفاده می شود که منجر به شرایط جدی شبکیه مانند رتینوپاتی دیابتی و ادم ماکولا می شود. این روش همچنین می تواند پارگی های شبکیه را ببندد و بافت غیر طبیعی موجود در پشت چشم را از بین ببرد.
  2. فتوکوآگولاسیون پان شبکیه نوعی فتوکوآگولاسیون است که برای درمان کل ناحیه به منظور کند کردن رشد عروق غیر طبیعی جدید استفاده می شود. این شکل از درمان برای موارد جدی تر رتینوپاتی اختصاص دارد.
  3. فناوری میکرو پالس به پزشک اجازه می دهد تا زمان و شدت پالس های لیزر را به منظور کاهش زمان درمان و به حداکثر رساندن دقت کنترل کند. این پالس‌های کوتاه روی رگ‌های خونی غیرطبیعی اعمال می‌شوند که با فاصله چند میلی‌ثانیه‌ای از همدیگر، سطح ایمنی بیشتری را برای بیمار فراهم می‌کنند.
  4. فوتودینامیک برای درمان عارضه دژنراسیون ماکولا مرطوب که در آن نشت هایی در زیر شبکیه ایجاد می شود، استفاده می شود.

نحوه لیزر شبکیه چشم

لیزر شبکیه بسیار سخت و دشوار است و افراد باید حتما آن را زیر نظر متخصصان و جراحان چشم پزشک انجام بدهند تا به نتیجه برسند. نحوه انجام لیزر شبکیه چشم به گونه ای است که ابتدا مورد معاینه قرار می گیرد تا نوع بیماری چشمی شما مشخص شود زیرا باید متناسب با نوع بیماری لیزر دریافت کنید، برای انجام خود لیزر ابتدا چشم پزشک چشمان شما را با قطره های مخصوص بی حس می کند که این قطره ها گشاد کننده هم هستند، سپس چشم های شما صد عفونی و استریل می شوند، سپس اشعه لیزر را بر روی بخش آسیب دیده شبکیه متمرکز می کنند تا پارگی بسته شود و رگ های خونی باز بسته مسدود کردند. پس از انجام لیزر با مواد ضد عفونی کننده چشم شستشو داده می شود تا میکروب به محل نفوذ نکند و در آخر هم یک لنز پانسمان بر روی چشم گذاشته می شود و یا چشم کلا پانسمان می گردد تا چشم در معرض نور قرار نگیرد. تمام مراحل لیزر شبکیه چشم طبق اصول پزشکی انجام می شود تا افراد نه تنها دچار درد نشوند بلکه بتوانند بیماری خود را هم در مدت کوتاهی درمان کنند.

قرمزی چشم بعد از لیزر شبکیه

پس از انجام لیزر شبکیه به دلیل سوختگی های ناشی از ورود لیزر به شبکیه ممکن است که این بخش از چشم دچار قرمزی شود که اصولا زودگذر است و با مصرف قطره های تجویز شده و همچنین مصرف کمپرس سرد به راحتی مورد درمان قرار می گیرد، این قرمزی سوزش هم به همراه خود دارد که نتیجه آن ریزش اشک خواهد بود اما می توان با موارد گفته شده مشکلات را به حداقل رساند. پس بدانید که قرمزی کم چشم بعد از لیزر شبکیه کاملا طبیعی است و جزء عوارض زودگذر می باشد البته اگر این قرمزی زیاد باشد و باعث شود که شما احساس ناراحتی کنید همواره بهتر است که به چشم پزشک مراجعه کنید تا با تجویز دارو مشکل شما را برطرف کند.

با قرار نگرفتن در نور خورشید و نور زیاد در شب و همچنین با رعایت مراقبت های گفته شده می توانید از قرمزی زیاد چشمان خود جلوگیری کنید و یا در صورت بروز قرمزی در چشم به سرعت آن را بهبود ببخشید. لیزر شبکیه همان گونه که گفتیم عوارض زیادی دارد یکی از آنها همان قرمزی چشم است که اگر طولانی مدت نباشد و باعث ناراحتی شما نشود نگران کننده نیست فقط با بیشتر شدن قرمزی باید به چشم پزشک مراجعه کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *